Na een avontuur van 4 jaar hebben wij besloten de laatste bospeentjes te oogsten en het Knakwortel avontuur achter ons te laten. Het recept is nu voor iedereen beschikbaar. Lees meer.

Knakwortel recept

Jarenlang was ons recept geheim, maar nu kun je eindelijk zelf Knakwortels maken. We hebben het recept aangepast zodat je het zelf zonder sous vide machine kan maken. Veel plezier!

Ingrediënten

8 stuks

45 min bereiding

48 uur marineren

  • 8 bospeentjes
  • 35 gram tamari of zoute sojasaus
  • 2 tl (appel) azijn
  • 3 tl paprika poeder
  • 2 tl uien poeder
  • 2 tl knoflook poeder
  • 1,5 tl koriander poeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl komijn
  • 0,7 tl gemalen zwarte peper
  • 1 grote ziplock zak
  1. Ontdoe de bospeentjes van het loof en snijd de puntjes af. Zet een grote pan water op.

  2. Maak ondertussen de marinade door alle ingrediënten te mengen in een grote ziplock zak.

  3. Kook de bospeentjes gaar. Je moet de peentjes net in kunnen deuken met je vingers.

  4. Giet de bospeentjes af, en doe ze terwijl ze nog heet zijn in de ziplock zak met marinade. Meng de marinade en de wortels goed, druk de lucht uit de zak en sluit hem. Laat de Knakwortels nu 48 uur in de koelkast marineren.

  5. Maak van de Knakwortels het klassieke broodje of probeer een van onze andere recepten.

Variaties

Met Knakwortel kun je eindeloos variëren. Gebruik onze beproefde recepten als inspiratie voor jouw eigen creatie, en vergeet die vooral niet te delen @knakwortel.